achtergrondrechts.jpg

Spreekbeurt of Profielwerkstuk over terpen

Wil je meer leren over terpen (of wierden zoals ze in Groningen worden genoemd), of ben je bezig met een spreekbeurt of werkstuk over terpen? Zit je (bijna) in 5 havo of 6 vwo? Maak dan je profielwerkstuk over terpen. 
Speciaal voor jullie hebben we op deze site informatie geplaatst over terpen en het onderzoek ernaar. De terpen zijn een belangrijk studieonderwerp van archeologen en historici, maar ook van biologen, geologen en mensen die zich bezighouden met de landschapsgeschiedenis van het noordelijk deel van Nederland (Friesland en Groningen) en Noord-Duitsland.

Op Archeologie op de Kaart kun je  interessante musea en informatie over interessante vondsten in heel Nederland uit verschillende perioden opzoeken. De kaart zelf verandert van periode tot periode, omdat de ondergrond van Nederland door de tijd heen sterk veranderde (en verandert). De kaart levert een schat van informatie!

Bouwplaat van een terpenhuis

Warner B. Banga maakte deze mooie bouwplaat van een terpenhuis maken. Als je op het plaatje hieronder klikt, krijg je de bouwplaat op A4-formaat. Kleur dak, zijwanden, de mensen en de dieren, knip de figuren uit en zet het huis in elkaar. Je kunt ook zelf figuren bijmaken.

undefined